La Traviata

vr 24 mei 2024 20:30

u

U wordt zo gered - La Traviata

Deze aflevering van Opera Sessions ging over de machteloze Violetta Valéry – professionele partygirl en niet-zo-respectabele dame in het Parijs van de 19e eeuw – die stijlvol en hartverscheurend ten onder gaat in Verdi’s La Traviata.

Gevoelig en intelligent, verlangt ze heimelijk naar een ontsnapping uit het leeghoofdig escort-bestaan, maar als de liefde zich aandient is er natuurlijk altijd een schoonvader die je levensgeluk komt verstoren. In een zeldzaam emotionele rollercoaster van een duet komt hij vertellen dat je als vrouw niet zomaar zelf iets van je leven kunt maken. Ze walst haar einde tegemoet tot Verdi en de TBC haar de adem benemen. Wij vragen ons af: hoe komt Verdi aan die afstandsbediening voor ons gevoelsleven? En waarom moeten vrouwen in 19e-eeuwse werken toch altijd zo kapot? Over opera als onbedoelde emancipatiemachine.

Aan de piano, in audiofragmenten en verhalen gingen we met Calmer Roos op zoek naar de alchemie van Verdi – zijn vermogen om tegelijk verheven en populair te zijn.
Calmer Roos in de pers
Sfeerimpressie

Samenwerking 2eVerdieping met Opera Sessions

Opera Sessions verlevendigt bijeenkomsten met adembenemende muziek, verhalen die aan het denken zetten en interactie met het publiek. Calmer Roos legt verbanden met de thema’s van de dag, en neemt deelnemers vervolgens mee op twee reizen: een reis in jezelf en een reis naar vroeger. De betovering van opera is verrassend makkelijk te ervaren als je weet waar naar te luisteren.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze agenda!

Winkelwagen